Nyhetsbrev BIT ADDICT april 2018

Hej kära vänner,

Här kommer det första nyhetsbrevet för BIT ADDICT där vi i korthet sammanfattar vad som händer på företaget just nu. Vår förhoppning är att detta skall både underlätta existerande samarbeten och inspirera till nya. Trevlig läsning!

Vi växer snabbare än någonsin

BIT ADDICT har under de gångna åren fördubblat sig i storlek varje år men ändå aldrigt haft tillräckligt många “bit addicts” för att möta våra kunders förfrågningar. Med hjälp av vår nya ansvarige på sälj- och rekryteringssidan, Jonas Arnell, kan vi äntligen lägga det fokus som krävs på rekrytering och resultaten har inte låtit vänta på sig. Enbart under de två sista månaderna har vi växt ytterligare 50% och är idag 15 personer. Nytillskotten är vår vana trogen civilingenjörer i det absoluta toppskiktet inom mjukvaruutveckling, inbyggda system och mekatronik.

Kraftigt utökad kapacitet inom inbyggda system

Med breda kunskaper inom elektronik, fysik, mjukvara och mekatronik hjälper vi som utvecklingspartner våra kunder med utveckling av produkter, konceptlösningar och firmware inom inbyggda system. Med ett tillskott på inte mindre än tre civilingenjörer — Sebastian Dädeby, Agnes Rohlin och Henrik Fahlgren — med specialisering inom inbyggda system utökar vi nu kraftigt vår kapacitet. Kontakta oss gärna för att höra mer om vårt erbjudande samt diskutera hur vi bäst kan stötta just ert företag inom detta område!

Machine learning och AI

Machine learning och AI är tekniker på stark frammarsch med allt fler banbrytande tillämpningsområden. Våra två nytillskott, Karl Svensson och Fredrik Ring, med bakgrund inom teknisk fysik, biomedical engineering och mekatronik är båda fokuserade på dessa områden. Utnyttja deras kunskaper om de senaste teorierna och verktygen för att lösa traditionellt svårlösta och utmanande problem. Välkommen att diskutera machine learning och neurala nätverk med oss!

BIT ADDICT har flyttat till Avenyn

Efter fyra fantastiska år på Krokslätts Fabriker flyttade vi den 1:a mars till Convendum på Kungsportsavenyen 21. Detta vill vi såklart fira och bjuder därför in kollegor, kunder och vänner till en stor inflyttnings-afterwork den 4:e maj. Detta vill ni inte missa! Om du mottagit detta nyhetsbrev men inte fått en inbjudan men tycker det låter spännande så hör av dig omgående!

 

Convendum collage 2

 

Detta är bara ett axplock av allt som händer på BIT ADDICT just nu. Resten tar vi när vi ses där ute och i framtida nyhetsbrev.

Allt gott,

Jonas Keisu, Affärsansvarig

Välkommen Niklas Ulvinge!

BIT ADDICT hälsar välkommen ännu en ny kollega! Niklas Ulvinge är civilingenjör i datateknik från Chalmers Tekniska Högskola där han gjorde sitt exjobb på ämnet att förbättra ett domänspecifikt programmeringsspråk för att bygga CUDA- och OpenCL-kernels. Niklas älskar alla typer av mjukvaruutveckling och har arbetserfarenhet inom exempelvis air traffic management, simuleringsbaserad träning, webbapplikationer, mobilappar och stödsystem för produktion. Allra bäst gillar han utmanande optimeringsproblem och 3d-grafikprogrammering. Förutom att vara en skicklig programmerare har Niklas även stor talang för teori och har vunnit både stipendium och John Ericsson-medaljen för sina insatser i den akademiska världen. På fritiden tycker han om att umgås med familjen och brygger gärna sitt eget öl. Vi är glada att stolta att ha med dig här på BIT ADDICT, Niklas!

Välkommen Jonas Arnell!

BIT ADDICT växer ständigt med nya förmågor. En av våra senaste tillskott heter Jonas Arnell och kommer hos oss vara ansvarig för sälj och rekrytering. Han har en lång gedigen karriär inom försäljning och kommer senaste från en tjänst som account manager inom rekrytering. Sport är ett av hans stora fritidsintressen. Varmt välkommen till oss, Jonas!