BIT ADDICT har lång erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling. Många av oss har även erfarenhet av utbildning inom programmering på universitet- och yrkesnivå. Genom BIT ADDICT Academy vill vi dela med oss av våra kunskaper inom programmering till så många som möjligt och under hösten har vi haft flertal lärare ute på skolor runt om i Sverige. Vårt mål är att öka intresset för programmering samt att sprida vår passion för teknikområdet.

Jonas keisu är delägare och affärsutvecklare på BIT ADDICT och  verksamhetsansvarig på BIT ADDICT Academy och vi fick tillfälle att ställa 3 snabba frågor mellan dagens lektioner.

Varför har BIT ADDICT valt att även starta verksamhet inom utbildning?

– Om man brinner för teknik och utveckling lika mycket som vi gör så känns det som en självklarhet att man vill dela med sig. Delad glädje är dubbel glädje. Som alla lärare vet.

– Hur ser din egna vardag ut just nu inom utbildning?

Nyligen avslutade jag en längre grundkurs inom C# .NET och objektorienterad programmering. Utöver programmering gick vi också in på ämnen som versionshantering av kod och rollen som systemutvecklare. Just nu ger jag en kortare kurs inom systemtestning med fokus på automatiserad testning och Continuous Integration. Jag är full av beundran över mina elever. För många av dem är detta en helt ny värld men de är verkligen inte rädda för att kavla upp ärmarna och kasta sig in i äventyret!

– Vad är det bästa med att få utbilda?

För mig personligen är den stora belöningen att genom engagemang och kunskap om tekniken kunna öppna dörrar i andra människors liv. Passionen för teknikutveckling har varit med mig hela livet och gett mig fantastiskt mycket både på ett personligt och professionellt plan. Att ha möjligheten att skicka vidare den gåvan till andra känns både fint och betydelsefullt.

Vi tackar Jonas Keisu för att han tog sig tid att prata med oss mellan lektionspassen.

Har du frågor eller funderingar om BIT ADDICT Academy eller BIT ADDICT tveka inte på att kontakta oss via formuläret nedan redan idag.