I dessa tider när Corona-viruset sveper över världen är vi alla oroliga för våra nära och kära. Vi vill också att alla drar ut på virusets spridningsförlopp så mycket som möjligt för att sjukvården skall hinna med att behandla de hårdast drabbade.

Faktum är att vi redan har verktygen. Virus är en uråldrig biologisk uppfinning som kräver fysisk närhet mellan värddjur för att sprida sig och överleva. Människan har sedan länge utvecklat kraftfull digital kommunikationsteknik som gör fysisk närhet onödig för de flesta av våra professionella aktiviteter. Vi fortsätter ändå träffas personligen i betydligt större utsträckning än vi måste av gammal vana, för att vi tycker om det och för att det förväntas av vår omgivning.

Nu har vi dock ett tillfälle att utnyttja vår teknologiska överlägsenhet över dessa uråldriga biologiska konstruktionerna utan att för den skull lamslå Sverige.  Vi kan bemöta den här utmaningen utan att själva falla tillbaka på våra egna primitiva instinkter som att gömma oss hemma i vår trygga grotta eller låtsas som om ingenting har hänt. Låt istället fysiska möten bli video-möten, telefonsamtal, e-post, sms och digitala signeringar när möjligt!

Tillsammans besegrar vi viruset och håller Sverige igång! We got this!

Med vänlig hälsning

Jonas Keisu
Affärsansvarig BIT ADDICT