I onsdags slog vi upp dörrarna till vårt första kvällshackathon i Göteborg. Under kvällen fick ett femtiotal studenter med stöd av våra systemutvecklare släppa loss kreativiteten och låta idéerna flöda fritt, något som alla grupper lyckades med. För att få fram så unika idéer som möjligt och för att lära sig av varandra bestod lagen av studenter från ett flertal olika utbildningar och årskurser.

Kvällens uppgift var att på fyra timmar bygga en rolig, smart och gärna måttligt användbar digital assistent. Deltagarna fick tolka uppgiften fritt och använda valfritt programmeringsspråk, allt för att inte begränsas i sitt skapande.

Under fyra timmar flödade kreativiteten på Kungsportsavenyn 21 i Göteborg. Deltagarna konstruerade allt från assistenter som skapade automatiska Spotifylistor utefter hur lång din resväg är från Google maps till filmrekommendations-botar. Tillsammans med deltagarna korades en vinnare där det vinnande bidraget var en assistent som med bildigenkänning matchar ditt ansikte till den mest lika r/roastme-tråden för att ge passande förolämpningar. En annorlunda idé som stack ut.

Slutligen vill vi på BIT ADDICT tacka alla studenter som var på plats och hoppas att få träffa er snart igen!